frappant nieuws
Hier ziet u de meest recente nieuwtjes van Frappant:

Optreden in IKEA Wilrijk voor Warmste Week2019-12-15
Zaterdagnamiddag hebben we tussen 14-16u met het koor in IKEA Wilrijk liedjes gezongen ten voordele van Kaïnkamp in het kader van de Warmste Week. De sfeer was fantastisch en we hebben 505,28 euro kunnen inzamelen voor dit goede doel! Bedankt allemaal!

Ook een dikke merci aan IKEA Wilrijk voor de goede ontvangst en ondersteuning!Zangdag 28 september 2019-9-28
Er was weer veel volk op de zangdag. Traditiegetrouw, zou ik zeggen, want weinigen willen deze hoogdag aan zich voorbij laten gaan. Er staat immers altijd nieuw werk op de agenda. 2020 belooft een zangweekend van hoog niveau, ter voorbereiding van een co-optreden van Frappant en Frappilie in oktober 2020. Voor de buitenwacht houden we nog stil wat het wordt, maar voor ons alweer een grootse opdracht die wacht. Een flink stuk van de tijd wordt er in de zanggroepen gewerkt. Na de middaglunch, met dank aan de kok voor de heerlijke tomatensoep, komt An aan het woord. De promogroep deed immers een rondvraag bij de leden, en de resultaten hiervan hebben we al kunnen bekijken. Hans verwerkte ze, An presenteerde ze. Dan was het weer tijd om verder te gaan met het repeteren... we krijgen de nieuwertjes warempel al wat onder de knie... Een fijne dag was het. Dank aan iedereen die zorgde voor de organisatie. Op het einde smaakten de wafeltjes bij de koffie en thee. Hierbij op de foto: An, aan het werk bij de presentatie. Greta en Fien, oudste en jongste bij FRAPPANT.Verenigingenmarkt Wilrijk 15/09/20192019-9-16
Aan het Valaarhof vond midden september de Verenigingenmarkt plaats. Frappant was daar aanwezig om (jonge) mensen aan te spreken en kennis te doen maken met Frappant. Flyers uitgedeeld, en hier en daar een woordje uitleg gegeven... Wie weet levert het wat op. Met dank aan Jean, Eveline V., An, Sonja en Lief en Mia.

Het Zwarte Gat feest2019-7-14
Acht voorstellingen lang leefden we van de liefde, de goesting en nog zo van die dingen... en wat dan volgde was het zwarte gat! Nee, niets negatief, dan ken je het feestcomite van Frappant nog niet. Het werd een FEEST!

Met meer dan tien personen werd er vergaderd en voorbereid, nagedacht en afgesproken, gerekend en begroot, kortom er werd niets aan het toeval overgelaten. Op 4 juni in de vroege namiddag stonden we al klaar aan het SAC om alles klaar te zetten. Probleem: de grote zaal zou pas vrij zijn om half zes... even was het spannend, gelukkig kwam alles toch tijdig in orde.

Uiteindelijk waren we met 130 feestvierders. Iedereen kwam binnen in heuse circusstijl, velen hadden hun outfit aangepast. Hapjes en drankjes waren er voldoende voorzien. Circus zonder handen was ook vertegenwoordigd door Thibaut. Door hem werd ons duidelijk hoe waardevol het circusgebeuren kan zijn voor jongeren met problemen in Brussel en Palestina.

We zongen ons feestlied en mensen werden bedankt, er werd gelachen en geapplaudisseerd. Er was zelfs een kleine muzikale quiz om te bewijzen dat we onze liedjes nog kenden. Daarna was er tijd en plaats om een praatje te maken. De sfeer was optimaal. Nog een drankje, een zoet of hartig hapje... voor elk wat wils. Met bijzondere dank aan alle bakkers en dessertenmakers, allen vrijwilligers uit het koor die het lekkers meebrachten.

En dan de afwas en de opruim, vele handen maakten het werk licht. Ook dank aan allen die ondersteuning boden ivm zaal, muziek, techniek, achter bar, opbouw en opruim... Wat een luxe om met zo'n krachten samen te werken.

Velen hebben laten horen dat ze hebben genoten van de mooie avond. Wij in elk geval ook, als gelukkige mensen gingen we naar huis.

Ons besluit: we zullen doorgaan...

Lief Van Ocken, namens het feestcomiteToonmoment Frappilie 2 juni 20192019-6-15
"DO IT NOW!" Met deze kreet voegde het jeugdig Frappilie-koor het woord – en vooral de zang – bij de daad. Met de Maori-haka Te iwi e werd al meteen de toon gezet. Nadien volgden tal van liederen met thema's als genieten (Bloemen in de straten), in actie schieten (Do it now), luisteren naar elkaar (Welles nietes), respect voor de aarde (Hejamano), samenleven (Papegaai), rust (Evening rise), ... met telkens de oproep aan iedereen om er "NU IN TE VLIEGEN!". Het toonmoment werd afgesloten met Dona Nobis, een meerstemmige vredeswens aan iedereen.
Ook het publiek kreeg de kans om hun duit in het zakje te doen, zowel letterlijk (voor Oxfam Solidariteit werd € 560 opgehaald!) als figuurlijk, door mee te zingen en mee te doen met het bisnummer Epo.
Aangezien dit "frappante" familiekoor blijft aangroeien (nu al 100 leden), zal weldra het kleuterschooltje van Neerland te klein worden voor een toonmoment. Volgend jaar dan maar naar het CC De Kern?Toon archief