wij steunen
Van de opbrengst van onze optredens gaat steeds een belangrijk aandeel naar projecten die bij het begin van het jaar worden vastgelegd.

Voor het jaar 2016 zijn dat:

Zing Zang Zong
Zing Zang Zong is een multicultureel kinderkoor, opgericht in 2012. Elke woensdag tijdens het schooljaar repeteren de kinderen en zingen zij samen liedjes. Door het samen zingen krijgen zij het Nederlands beter onder de knie en maken zij een heleboel nieuwe vrienden. Ook de ouders van de kinderen zijn welkom. Zij zitten in kleine groepjes en oefenen ondertussen de Nederlandse taal. Zo kunnen de kinderen samen met hun ouders genieten van muziek maken. Want elk kind heeft recht op kunst en cultuur! De kinderen en ouders krikken door muziek te maken hun zelfvertrouwen op en voelen zich daardoor beter in de samenleving. Professionele muzikanten werken er als vrijwilliger.

Van arm naar warm
Het dorpje Bni Boussar ligt in het Noorden van Marokko, op een hoogte van 2000 meter. Schooltjes liggen vaak ver van huis. Daardoor moeten kinderen vaak lange afstanden afleggen, in de zomer enkel op slippers, in de winter zonder aangepaste winterkledij. De kinderen komen verkleumd aan in de school. De klassen zijn niet verwarmd. Daardoor is er een groot schoolverzuim in de winter met als gevolg dat de kinderen leerachterstanden oplopen. Het alternatief is dat deze kinderen ingeschakeld worden in de handel van hasj en cannabis. Het project wil schoenen en jassen aankopen zodat deze kinderen toch naar school kunnen blijven gaan. De ouders betalen een symbolisch bedrag wat belangrijk is voor hun eigenwaarde. Verder wil men kacheltjes kopen zodat de klassen in de winter verwarmd worden. De kinderen brengen af en toe een blok hout mee. Motor achter het project is El Youssfi Abdelilah, bas bij Frappant.

Voor het jaar 2017 zijn dat:

Boyandi
De vzw Boyandi die werkt in Burkina Faso is via schenking eigenaar geworden van een stuk grond in Bouli (een arm gehucht 30 km van de hoofdstad Ouagadougou). Vrijwilligers uit Wilrijk en omstreken hebben dit stuk grond afgebakend, een waterput geboord en een handpomp geïnstalleerd. Daardoor wordt groenteteelt mogelijk. De dorpelingen moeten geen kilometers afleggen om drinkbaar water te hebben. Het volgende doel is een graanmolen op zonne-energie bouwen. Microkredieten worden vooral aan vrouwen toegekend om kleine bedrijfjes op te starten. Later wil men een sport- en ontspanningsaccommodatie voor jongeren en een socio-culturele ontmoetingsplaats bouwen. Daardoor creëert men werkgelegenheid. Dit is een project waar mensen de kans krijgen te werken aan hun eigen toekomst en aan die van hun land.

Corazones Unidos
Dit project richt zich op kinderen en jongeren met een handicap in Terrabona, een uitgestrekt en ontoegankelijk bergdorp in Nicaragua. Er is een totaal gebrek aan aangepaste dienstverlening en ondersteuning zowel aan de persoon zelf als aan de gezinnen. Corazones Unidos wil hulpmiddelen en ondersteuning aanbieden aan de ouders die hun gehandicapt kind alleen moeten opvoeden. Dit project werk zoveel mogelijk met plaatselijke organisaties en gespecialiseerde ziekenhuizen. De organisatie zorgt vaak voor vervoer. Werkhuizen passen tweedehandse rolstoelen aan aan de individuele noden van de patiënt. De meeste hulpmiddelen worden gemaakt door plaatselijke schrijnwerkers en ambachtslieden. De ouders hebben maandelijkse bijeenkomsten om over hun problemen te praten. Zo kunnen ze elkaar ondersteunen.