frappant nieuws
Hier ziet u de meest recente nieuwtjes van Frappant:

feest 30 jaar Frappant2018-3-16
Op zaterdag 3 februari stond ons een onwaarschijnlijk feestelijk onthaal te wachten in de feestzaal Ars aan de Boomsesteenweg. Het stond in de sterren geschreven, het zou een onvergetelijke avond worden. Uiteraard begon de avond met een verzorgde receptie. De koorleden werden in groepen verdeeld, waar ze al de eerste creatieve speelse opdrachten mochten vervullen. Op de tonen van Alle Brider werd een groeps -feestlied gecomponeerd. Sfeer gegarandeerd! Aan de dis konden we ons laten verwennen met een heerlijke kaas- of vleesschotel. Bob, hoe kon het anders, mocht tussendoor op geanimeerde wijze vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het koor. Het spreekt voor zich dat er ook gezongen moest worden, we mochten onze favoriete Frappantnummers immers bekend maken. Dirigente Evelien leerde ons zelfs een gospelnummer aan. Dan kon de feesttaart binnengebracht worden. Tijd voor het dessert. Het werd een avond die ons lang zal bijblijven. De mensen van het comité die zorgden voor alle voorbereidingen en een vlot verloop verdienen een dikke pluim. Na 30 jaar vaststellen dat Frappant zoveel meer is dan een koor waar liedjes gekweeld worden, dat blijft bijzonder!.

Een foto-reportage vind je op de google-drive.


Vredeswake 5 november 20172017-11-15
Op zondag 5 november was Frappant uitgenodigd op de thematische vredeswake in het verre Langemark. Tussen 2014 en 2018 organiseert deze werkgroep 3 maal per jaar een wake in de kerk van Langemark. De tiende wake, daar mocht Frappant aantreden. Thema was: mensen: recht op vrede.

Al vroeg vertrokken de 2 bussen met 100 mensen richting Westhoek. Onze eerste halte was het Langemarkse Deutscher Soldatenfriedhof, waar we door gids Bert een geschiedenisles kregen. Op het kerkhof mochten we Only remembered aanheffen. Daarna werden we verwend met een broodjeslunch. Dan trokken we naar de kerk, want het talrijk opgekomen publiek moest door ons opgewarmd worden.

3 gongslagen. Een minuut stilte. Brieffragmenten van een soldaat in de loopgraven van 100 jaar geleden. Daarmee ging de wake van start. 2 vredesspecialisten, dr Albaqir Mukhtar uit Soedan en prof. Parmentier van KUL deden hun bijdrage voor het geengageerde publiek. Er werd dieper ingegaan op de universele verklaring van de rechten van de mens. Er was een bijzondere briefschrijfaktie tvv de Egyptische mensenrechtenaktiviste Azza Soliman. En tussendoor mochten wij zoetgevooisd en met overtuiging zingen. Unison in harmony, Solo le pido a Dios, de stad, Beverlo, no mataras, Alle brider, El himno de la Paz, ...

We keerden naar huis met dit gevoel: het was een hele eer dat we daar mochten deelnemen als solidariteitskoor uit het verre Antwerpen. Een hartverwarmend gebeuren.

Meer foto's vind je hier.

Fotoshoot2017-10-30
Op zondagochtend 15 oktober werd om 10u verzamelen geblazen in het Openluchttheater Rivierenhof voor een fotoshoot. Het werd een van de laatste zonnige dagen van het najaar, en de sfeer zat goed. Kinder- en kampvuurliedjes werden aan een stuk door opgerakeld terwijl we in polonaise de tribune afdaalden. En ja hoor, bij de foto's zit mooi materiaal om ons publiek warm te maken voor ons nieuw programma (premiereweekend op 10/11 november 2018)!

Een Frappant en Resolu(u)t concert2017-10-10
Dat was de titel van het dubbelconcert dat Event-ueel op 7 oktober organiseerde in de kerk op Linkeroever. Met een daverend Vierde Wereldlied, gebracht door 160 zangers en ondersteund door de 450 toeschouwers, werd het concert afgesloten. Het was een orgelpunt op een geslaagd optreden van Resolut en Frappant, elk in hun eigen stijl. Er waren achteraf dan ook alleen maar lovende woorden te horen! Een foto-reportage vind je terug op de website van ANNA3.

Zangdag 2017-9-26
Zaterdag 23 september stond de wekker vroeg. Om 9u 's morgens verzamelden we in het Sint-Anneke Centrum op Linkeroever voor onze zangdag. Zo'n 115 koorleden namen deel en kregen tekst en uitleg bij drie nieuwe liederen, die we nadien in stemgroepen aanleerden. We picknickten onder een stralende zon, en na de middag sloten de muzikanten bij het koor aan. Afsluiten deden we met heerlijke wafels van Bea, waarvoor dank!Toon archief